Prvoj generaciji studenata medicine na engleskom jeziku svečano uručeni indeksi

Izvor: RTK
Datum objave: 29.10.2023.

Na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, prvoj generaciji studenata na engleskom jeziku svečano su uručeni indeksi.

Većina stranih studenata naglašava da je presudna bila činjenica da je Univerzitet u Kragujevcu na Šangajskoj listi, kao i povoljne cene školarine u odnosu na evropske zemlje.

Uvođenje novog studijskog programa presudno će uticati na kvalitet nastave, usavršavanje zaposlenih, ugled Univerziteta i privredni razvoj Šumadije. Nastavni program na engleskom jeziku dostupan je i srpskim državljanima.

Pedeset sedam studenata iz 18 zemalja sveta počinje studije medicinskih nauka u Kragujevcu. Najveći broj zainteresovanih je iz Indije, Nigerije, Brazila, ali stižu i sa Novog Zelanda, Iraka.

Preko 250 profesora, asistenata i saradnika Fakulteta medicinskih nauka izvodiće nastavu na engleskom jeziku. Uvođenje ovog studijskog programa neminovno će uticati i na usavršavanje kadrova.

Za visokoobrazovanje na engleskom jeziku zainteresovani su i ostali fakulteti Univerziteta u Kragujevcu koji jedan za drugim predaju zahteve za akreditaciju programa.

Akademska zajednica otvorila je vrata stranim studentima u Kragujevcu što će biti od značaja za širu društvenu zajednicu.

Godišnja školarina na engleskom jeziku za strane državljane na Fakultetu medicinskih nauka iznosi 5 hiljada evra, dok srpski državljani koji žele da studiraju medicinu na engleskom jeziku plaćaju 500 hiljada dinara.