Првој генерацији студената медицине на енглеском језику свечано уручени индекси

Извор: РТК
Датум објаве: 29.10.2023.

На Факултету медицинских наука у Крагујевцу, првој генерацији студената на енглеском језику свечано су уручени индекси.

Већина страних студената наглашава да је пресудна била чињеница да је Универзитет у Крагујевцу на Шангајској листи, као и повољне цене школарине у односу на европске земље.

Увођење новог студијског програма пресудно ће утицати на квалитет наставе, усавршавање запослених, углед Универзитета и привредни развој Шумадије. Наставни програм на енглеском језику доступан је и српским држављанима.

Педесет седам студената из 18 земаља света почиње студије медицинских наука у Крагујевцу. Највећи број заинтересованих је из Индије, Нигерије, Бразила, али стижу и са Новог Зеланда, Ирака.

Преко 250 професора, асистената и сарадника Факултета медицинских наука изводиће наставу на енглеском језику. Увођење овог студијског програма неминовно ће утицати и на усавршавање кадрова.

За високообразовање на енглеском језику заинтересовани су и остали факултети Универзитета у Крагујевцу који један за другим предају захтеве за акредитацију програма.

Академска заједница отворила је врата страним студентима у Крагујевцу што ће бити од значаја за ширу друштвену заједницу.

Годишња школарина на енглеском језику за стране држављане на Факултету медицинских наука износи 5 хиљада евра, док српски држављани који желе да студирају медицину на енглеском језику плаћају 500 хиљада динара.