Караван стипендија на Универзитету у Крагујевцу

У оквиру промотивне туре Ерасмус Мундус програма стипендирања, Караван Стипендија је 12. дец ембра 2012. године стигао и на Универзитет у Крагујевцу.

Караван Стипендија обухвата три програма стипендирања који су на презентацији, одржаној у Свечај сали Универзитета, представљени студентима, дипломцима и академском особљу Универзитета у Крагујевцу. Појединачно су представљени програми BASILEUS, JOINEUSEE, SIGMA, у оквиру којих се сви заинтересовани могу пријавити за стипендију за различите типове мобилности (размена студената и академског кадра, као и комплетне постдипломске студије). Ови програми обезбеђују пуну стипендију за даље усавршавање на укупно 28 европских универзитета, који су партнери на наведеним програмима.
Након презентзације, у холу Ректората, одржане су појединачне инфо сесије током којих су студенти, дипломци и академско особље могли да добију детаљније информације. Поред тога, сви заинтересовани могли су да се упознају са академском понудом пет европских универзитета из Пољске, Белгије, Аустрије, Шпаније, Француске), чији су представници јуче боравили на Универзитету у Крагујевцу.
Детаљније информације о програмима стипендирања BASILEUS, JOINEUSEE, SIGMA можете пронаћи на следећим интернет страницама:
http://www.basileus.ugent.be/index.asp
http://www.joineusee.eu/
http://portal.uw.edu.pl/web/sigma/

Фото галерија: