Obeležena dva jubileja naučnog časopisa MATCH

Međunarodni naučni časopis MATCH Communications in Mathematical and in Computer Chemistry, čiji su izdavači Univerzitet u Kragujevcu i Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu, svečano je promovisan u Univerzitetskoj galeriji 4. decembra 2012. godine, uz prisustvo brojnih gostiju, predstavnika univerzitetske javnosti, lokalne samouprave, kulturnih i prosvetnih institucija iz Kragujevca. Promocija je upriličena povodom obeležavanja dva jubileja časopisa MATCH - 10 godina izdavanja u Srbiji i 50 objavljenih brojeva.
Na promociji je urednik časopisa, prof. emeritus Ivan Gutman, održao predavanje na temu Iz istorije matematičke hemije, a nakon toga je doc. dr Boris Furtula, zamenik glavnog urednika časopisa, predstavio hronologiju desetogodišnjeg razvoja časopisa u Srbiji.
U ime Srpske akademije nauka i umetnosti, o značaju časopisa na svetskoj naučnoj sceni govorio je akademik Miljenko Perić, a u ime izdavača, Univerziteta u Kragujevcu, skupu se obratio prof. dr Slobodan Arsenijević, rektor.
U umetničkom delu programa učestvovali su studenti Odseka za muzičku umetnost Filološko-umetničkog fakulteta.

Nakon zvaničnog dela promocije, gosti su mogli da pogledaju izložbu svih objavljenih brojeva časopisa MATCH u Srbiji, kao i knjiga iz serije Mathematical Chemistry Monographs.

Foto galerija: