Обележена два јубилеја научног часописа MATCH

Међународни научни часопис MATCH Communications in Mathematical and in Computer Chemistry, чији су издaвачи Универзитет у Крагујевцу и Природно-математички факултет у Крагујевцу, свечано је промовисан у Универзитетској галерији 4. децембра 2012. године, уз присуство бројних гостију, представника универзитетске јавности, локалне самоуправе, културних и просветних институција из Крагујевца. Промоција је уприличена поводом обележавања два јубилеја часописа MATCH - 10 година издавања у Србији и 50 објављених бројева.
На промоцији је уредник часописа, проф. емеритус Иван Гутман, одржао предавање на тему Из историје математичке хемије, а након тога је доц. др Борис Фуртула, заменик главног уредника часописа, представио хронологију десетогодишњег развоја часописа у Србији.
У име Српске академије наука и уметности, о значају часописа на светској научној сцени говорио је академик Миљенко Перић, а у име издавача, Универзитета у Крагујевцу, скупу се обратио проф. др Слободан Арсенијевић, ректор.
У уметничком делу програма учествовали су студенти Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета.

Након званичног дела промоције, гости су могли да погледају изложбу свих објављених бројева часописа MATCH у Србији, као и књига из серије Mathematical Chemistry Monographs.

Фото галерија: