Посета амбасадора Мексика Универзитету у Крагујевцу

Поводом обележавања Дана културе Мексика, 22. новембра 2012. године, Универзитет у Крагујевцу посетили су амбасадор Мексика, Њена Екселенција Мерседес Фелиситас Руис Сапата и заменик амбасадора, господин Хосе Умберто Кастро Виљалобос.

Пријемом у ректорату Универзитета у Крагујевцу делегацији из Мексика добродошлицу су пожелели проф. др Живадин Бугарчић, проректор за научно-истраживачки рад Универзитета у Крагујевцу, проф. др Иван Коларић, декан Филолошко-уметничког факултета и доц. др Ана Јовановић, шеф катедре за хиспанистику Филолошко-уметничког факултета. Проф. др Живадин Бугарчић упознао је Њену Екселенцију са радом Универзитета, факултета и центара у саставу Универзитета и указао на сличности наше две земље у образовном систему и у погледу културе, што представља могућност за будућу сарадњу између Универзитета у Крагујевцу и универзитета у Мексику.
Након тога, студенти катедре за хиспанистику Филолошко-уметничког факултета имали су прилику да разговарају са Амбасадором Мексика и упознају се са њеним радом и добију инструкције за своје даље усавршавање, као и похвалу за одлично показано знање шпанског језика.

Фото галерија: