Отворен позив у оквиру CEI програма - CEI Cooperation Fund Call for Proposals 2023

Oтворен је позив за јавне институције које су регистроване као чланице Централно - европске иницијативе (CEI) да пријаве своја пројектна решења за сарадњу и иновативне акције које ће поспешити мобилност и умрежавање. Предлози се морају усредсредити на изградњу капацитета, преношење и размену знања, нарочито од држава чланица CEI из ЕУ ка државама чланицама CEI које не припадају ЕУ.

Рок: 13. октобар 2023. у 23:59h CEST

Максимални износ CEI контрибуције по пројекту: 15.000 ЕУР

Период имплементације пројекта: 1. јануар -31. децембар 2024. године

Минимум услова за конзорцијум: 6 учесника из 6 CEI земаља

Активности: конференције, семинари, радионице, обуке

Предлог пројекта треба да буде у складу са CEI акционим планом у оквиру којих се издвајају следећи циљеви: подстицање зеленог раста, јачање транспортних мрежа, подстицање иновација и предузетништва, повећање отпорности на климатске промене, Промовисање чисте енергије   Подршка циркуларној економији,  подршка паметним заједницама, изградња праведних друштава, унапређење доброг управљања, подстицање бољег здравља, подршка међукултурној сарадњи, очување слободе медија. Предлози треба да буду у складу са CEI aкционим планом за 2021-2023.

Дозвољени трошкови: пут, смештај, трошкови живота, штампа и превод материјала, опрема, изнајмљивање простора и опреме, котизација за стране предаваче

Недозвољени трошкови: трошкови особља, overhead, in-kind, промоција, израда сајта, дизајн

Врсте институција које имају право учешћаЈавне институције/државна тела, приватне организације регистроване и са седиштем у државама чланицама CEI, као и међународне / регионалне организације.

Укупан буџет позива за имплементацију акционог плана (2.1): 230.000 ЕУР

Максимална стопа финансирања од стране CEI: 50%

Корисни линкови:

Апликациона форма

Званична страница позива

https://application.cei.int/application/cf2023/

https://www.cei.int/cei-cooperation-activities

Контакт: applications.coopfund@cei.int