Podrška biotehnološkim startapovima - Program Serbia Ventures – Biotech

Fond za inovacionu delatnost pokrenuo je novi javni poziv za Program Serbia Ventures - Biotech sa ciljem da podstakne finansiranje biotehnoloških startapa sa visokim potencijalom za rast. Program je dizajniran da privuče privatne investitore, pojedince i institucije da kroz osnivanje fonda preduzetničkog kapitala ulažu u razvoj stratap preduzeća koja posluju u oblasti biotehnologije.

Fond će investirati do 5 miliona evra u jedan fond preduzetničkog kapitala kao ograničeni partner. Program obezbeđuje početni ulog u fond preduzetničkog kapitala i na taj  način omogućava veću dostupnost finansijskih sredstava za razvoj biotehnoloških preduzeća, kako bi postigli značajniji uspeh na tržištu.

Prijava je dostupna putem Fondovog portala do 15. septembra 2023. godine u 15 časova. Kriterijumi i dokumentacija za prijavu se nalaze na inetrent stranici Fonda.

Serbia Ventures – Biotech program predstavlja značajan korak u razvoju inovacionog sektora u Srbiji koji će omogućiti rast i napredak biotehnoloških startapa. Takođe, ova investicija će dati pozitivan uticaj na ekonomski razvoj i unaprediti naučni i tehnološki razvoj u oblasti biotehnologije.

Sredstva za realizaciju javnog poziva obezbeđena su iz budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Tekst javnog poziva možete naći na ovom linku.