Потписан споразум о сарадњи између Института за информационе технологије Крагујевац и SEE Института из Дубаија

Чланови Ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу примили су у петак, 28. јула 2023. године у просторијама Ректората делегацију коју су чинили представник Министарства науке, технолошког развоја и иновација – помоћник министра Владимир Радовановић, представници Града Крагујевца, главни извршни директор SEE Института из Дубаија госпођа Јасмина Лок и извршни директор MIND Group-a господин Дарко Ђорић.

Проректор за наставу и студентска питања проф. др Владимир Ранковић и проректор за иновације и развој проф. др Владимир Сенић упознали су уважене госте са досадашњим активностима на пољу међународне сарадње, истраживања и иновација на Универзитету у Крагујевцу.

Проф. др Зоран Марковић, директор Института за информационе технологије Крагујевац упознао је присутне са досадашњим успесима истраживача Института за информационе технологије и њиховим научноистраживачким пројектима, препознатим како у националним тако и у међународним оквирима.

У оквиру посете Универзитету у Крагујевцу потписан је споразум о академској сарадњи између Института за информационе технологије Крагујевац и SEE Института из Дубаија, једног од истакнутих центара за образовање у области одрживог развоја, истраживање и пословну инкубацију. Споразумом је предвиђен оквир институционалне сарадње у области научноистраживачког рада, развој иновација и техничких решења у области одрживог развоја и рад на заједничким пројектима.

Директор SEE Института из Дубаија госпођа Јасмина Лок изразила је задовољство тиме што Србија последњих година бележи изузетне резултате у науци и истраживању и истакла да су научници из Србије у свету препознати као изванредни стручњаци, које као гостујуће истраживаче радо ангажују стране истраживачке институције.

Помоћник министра Владимир Радовановић – Сектор за иновације, трансфер технологије и технолошки развој подржао је потписивање меморандума о сарадњи између ова два института и истакао да постигнути резултати на пољу научног,  технолошког развоја и истраживања доприносе развоју наше земље и региона и чине да наша земља буде препозната у међународним оквирима.


Фото галерија: