Уручене потврде студентима који су обавили стручну праксу у Градској управи Града Крагујевца

У петак, 9. јуна 2023. године у Ректорату Универзитета у Крагујевцу уручене су потврде студентима Универзитета у Крагујевцу који су са успехом обавили стручну праксу у Градској управи Града Крагујевца у оквиру програма Студентске стручне праксе у јавној управи за 2022/2023. годину.

У оквиру овог програма студенти на студијама првог и другог степена имали су прилику да похађају стручну праксу у трајању од 80 часова у реалном радном окружењу, у управама државних органа учесника програма.

Студентску стручну праксу у Градској управи Града Крагујевца у периоду од 27. марта до 25. априла са успехом је обавило 19 студената Универзитета у Крагујевцу и то: 7 студената Правног факултета, 5 студената Економског факултета, 4 студента Факултета инжењерских наука и по 1 студент Природно-математичког факултета, Агрономског факултета и Факултета техничких наука.

У име Универзитета у Крагујевцу студенте је поздравио генерални секретар Марко Лукић, а у име Града Крагујевца помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић, као ментори студената – проф. др Дејана Златановић са Економског факултета и доц. др Александар Антић са Правног факултета.

Студентска стручна пракса реализована је у координацији ментора – предавача са Универзитета у Крагујевцу и супервизора – запослених у јавној управи. У реализацију овогодишње Студентске стручне праксе било је укључено шест ментора и седам супервизора, којима овом приликом захваљујемо на несебичном доприносу у реализовању овог програма.

Овај програм праксе реализован је другу годину заредом на иницијативу Министарства државне управе и локалне самоуправе, као вид подршке јавне управе високошколским институцијама у образовном процесу, са циљем да студентима омогући да поред стечених теоријских знања, стекну и практичне вештине од значаја за будуће бављење струком.


Фото галерија: