Делегација Амбасаде Кине посетила Универзитет у Крагујевцу

Дан иновација, који је одржан 6. јуна 2023. године у Крагујевцу, у организацији Града Крагујевца, а у сарадњи са Универзитетом у Крагујевцу, Шумадија сајмом, Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља и Фондом за иновациону делатност, привукао је велики број посетилаца, међу којима је била и делегација Амбасаде Кине, која је том приликом посетила Универзитет у Крагујевцу.

На састанку у Ректорату Универзитета у Крагујевцу делегацију Амбасаде Кине примили су проректор за наставу и студентска питања проф. др Владимир Ранковић, проректор за научноистраживачки рад проф. др Биљана Петровић и проректор за иновације и развој проф. др  Владимир Сенић.

Проректори Универзитета  у Крагујевцу са  гостима из Кине разговарали су о видовима потенцијалне сарадње у области науке, образовања и иновација.

Заједнички закључак састанка је да ће у наредном периоду више пажње бити посвећено унапређењу сарадње на пољу образовних и научних делатности између Универзитета у Крагујевцу и образовних институција из Кине, са којом наша земаља гаји традиционално добре односе.


Фото галерија: