Др Валентин Ђонов – почасни доктор наука Универзитета у Крагујевцу

На Универзитету у Крагујевцу, 30. маја 2023. године ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић промовисao je проф. др Валентина Ђонова у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

Сенат Универзитета у Крагујевцу на седници одржаној 27. априла 2023. године, на иницијативу Факултета медицинских наука, донео је Одлуку о додели почасног доктората Универзитета у Крагујевцу проф. Валентину Ђонову,  доктору медицине и професору анатомије, хистологије и ембриологије са Универзитета у Берну, због изузетног доприноса остваривању значајних резултата и унапређењу медицинске науке и научноистраживачког рада у области медицине, као и због ангажовања, подршке и сарадње са колегама са неколико факултета и Универзитетом у Крагујевцу, додели титула почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

Извештај о промовисању проф. др Валентина Ђонова у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу поднео је проф. др Владимир Воларевић.

Током приступне беседе  др Валентин Ђонов одржаo je предавање на тему  Микрозраци – нова ера у радиотерапији.

Свечаној промоцији и додели почасног доктората и титули почасног доктора наука Универзитета у Крагујевцу присуствовали су представници академске заједнице Универзитета у Крагујевцу, као и студенти и истраживачи.


Фото галерија: