Одржана Пета међународна недеља на Универзитету у Крагујевцу

На Универзитету у Крагујевцу, у периоду 15. до 19. маја 2023. године, одржана је пета Међународна недеља, у оквиру које је наш универзитет посетио наставни и административни кадар са партнерских институција из Алжирa, Аустралије, Бугарске, Доминиканске Републике, Грузије, Мађарске, Јордана, Пољске, Румуније, Словеније, Шведске, Турске и Узбекистана.

Тема пете Међународне недеље била је Forging the future with skills and competences for the present.

Међународна недеља колегама из иностранства пружила је прилику да боље упознају Универзитет у Крагујевцу и могућности које пружа страним студентима. Током недељу дана програма, учесници су имали прилику да размењују искустава и примере добре праксе и умрежавају се са колегама са партнерских институција у циљу остваривања ближих сарадњи у будућности. Наши гости имали су прилику и да се упознају са културно-историјским наслеђем нашег града и наше земље, српским језиком, културом и традицијом.

Добродошлицу на Универзитет у Крагујевцу, првог дана  Међународне недеље,  колегама из иностранства пожелели су проректор за наставу и студентска питања  проф. др Владимир Ранковић,  као и представник Фондације Темпус – Националне Еразмус+ агенције Ивана Балшић.

Универзитет у Крагујевцу је организовањем Међународне недеље још једном показао посвећеност интернационализацији, побољшању високог образовања и видљивости нашег универзитета на светским ранг листама.Фото галерија: