Отворена изложба „Thinking of Place III“

У Универзитетској галерији, 15. маја 2023. године, свечано је отворена изложба Thinking of Place III, ова изложба представља индивидуалне одговоре на специфичне локалитете и на заједничка културна наслеђа.

Изложени радови у Универзитетској галерији у Крагујевцу су дела 87 одабраних уметника. Уметници су се у својим радовима бавили рефлексијом мита, легенде или приче у односу на идентификацију са својим окружењем, и начелно, са концептима државе, колонизације и колективних сећања, а која се ослањају на њихов животни простор.

На изложби учествују уметници из Аустралије, Канаде, Данске, Гуама, Новог Зеланда, Србије, Сједињених Америчких Држава, Турске и Уједињеног Краљевства. Приказани радови су мањег формата и изведени су најразличитијим графичким техникама и њиховим комбинацијама.

У Крагујевцу, публика има прилику да се упозна са радовима након успешних приказивања у Аустралији, Данској, Енглеској, Ирској, Канади, Немачкој, Новом Зеланду и Сједињеним Америчким Државама.

Поред рефлексије појединачних промишљања уобличавања порекла, идентитета и наслеђа, физичких и менталних простора, изложба подстиче институционалну сарадњу ради успостављања редовне или учесталије културне размене између држава и уметника.

 

Крагујевачка публика имеће прилику да изложбу погледа до 31. маја 2023. године, улаз је слободан.


Фото галерија: