Oдржан СДИР научни дан на Универзитету у Крагујевцу

У уторак, 25. априлa у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу одржан је СДИР НАУЧНИ ДАН.

Српско друштво истраживача рака (СДИР), Институт за информационе технологије, Универзитета у Крагујевцу и Универзитет у Крагујевцу организовали су СДИР НАУЧНИ ДАН у оквиру иницијативе за успостављање научне сарадње и промоције истраживачких група које се баве истраживањима у онкологији.

У име организатора присутне су поздравили проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу и др Зоран Марковић, научни саветник, директор Института за информационе технологије, као и чланови Управног одбора СДИР-а.

Предавачи са Института за информационе технологије, Факултета медицинских наука и Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу преставили су текућа истраживања, истраживачке капацитете, научне интересе, као и могућности за сарадњу са другим центрима и лабораторијама за истраживање рака у Србији.

У оквиру овог скупа предавања су одржали следећи истраживачи Института за информационе технологије: др Дејан Миленковић, виши научни сарадник, др Ненад Јанковић, виши научни сарадник, др Марко Живановић, виши научни сарадник, др Драгана Шеклић, научни сарадник, др Тијана Ђукић, виши научни сарадник и др Миљан Милошевић, виши научни сарадник Института за информационе технологије.

У име Факултета медицинских наука своја истраживања представили су проф. др Александар Арсенијевић, проф. др Биљана Љујић, проф. др Наташа Здравковић, проф. др Владимир Јуришић и доц. др Данијела Јовановић, а у име Природно-математичког факултета присутним колегама се обратила доц. др Милена Милутиновић.  

Циљ овог научног дана на Универзитету у Крагујевцу био је проширење мреже научника који се баве истраживањем рака.


Фото галерија: