Одржан научни скуп „Artificial Intelligence: Economic and Social Innovations“ и потписан уговор о сарадњи са Краљевском академијом економских и финансијских наука Шпаније

Поводом посете делегације Краљевске академије економских и финансијских наука Шпаније, на челу са академиком Хајмеом Хилом Алухом, у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, у четвртак, 20. априла одржан је међународни научни скуп под насловом „Artificial Intelligence: Economic and Social Innovations“.

Поред гостујућих предавача, академика Краљевске академије економских и финансијских наука Шпаније, научна предавања на тему примене вештачке интелигенције одржали су и професори Универзитета у Крагујевцу – проф. др Ненад Филиповић, проф. др Зоран Калинић, проф. др Вељко Маринковић, као и Смиљана Томашевић, студент докторских студија на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу.

Након завршетка научног скупа, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић и председник Краљевске академије економских и финансијских наука Шпаније академик Хајме Хил Алуха потписали су уговор о интеринституционалној сарадњи.


Фото галерија: