Академик Хајме Хил Алуха промовисан у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу

На Универзитету у Крагујевцу, 20. априла 2023. године ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић промовисао је проф. др Хајмеа Хила Алуху (Jaime Gil Aluja) у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

Сенат Универзитета у Крагујевцу, на седници одржаној 24. новембра 2022. године, а на предлог ректора Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненада Филиповића, донео је Одлуку да се академику Хајмеу Хилу Алухи, председнику Краљевске академије економских и финансијских наука Шпаније, који се сматра зачетником нове теорије неизвесности у области развоја мултивалентне логике у области економије и менаџмента и који је члан бројних академија широм света, као и почасни доктор на више од 30 светских универзитета, додели титула почасног доктора Универзитета у Крагујевцу за изузетан допринос развоју сарадње између Универзитета у Крагујевцу и Краљевске академије економских и финансијских наука Шпаније.

Промоцији академика Алухе су поред чланова Ректорског колегијума, представника  Краљевске академије економских и финансијских наука Шпаније, декана, продекана и професора и научни сарадници Универзитета у Крагујевцу, присуствовали и бројни гости, поштоваоци научног рада проф. др Хајмеа Хила Алухе.

Извештај о промовисању проф. др Хајмеа Хила Алухе у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу поднео је проф. др Добрица Миловановић.

Током приступне беседе академик Хајме Хил Алуха одржао је предавање на тему Un himno a la alternancia (Ода алтернацији). Приступну беседу преведену на српски језик можете погледати овде.


Фото галерија: