Предавање “Control-Flow versus Data-Flow Supercomputers”

У свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу 30. октобра 2012. године одржано је предавање на тему “Control-Flow versus Data-Flow Supercomputers”.

Скуп је поздравио проректор за финанасије Универзитета у Крагујевцу, проф. др Бранислав Јеремић, истакавши задовољство што поред еминетних професора, као и госта из Европске комисије, скупу присуствује и велики број студената.
Након поздравне речи проректора проф. др Јеремића, скуп је поздравио и др Ненад Филиповић, професор Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу.

Скупу је присуствовала саветница за економију знања и информационо комуникационих технологија у Министарству финансија и привреде Јасна Матић која се обратила присутнима нагласивши значај информационих технологија за интеграцију у друштво знања и улогу ове области науке у готово свим сегментима живота појединца.

Почасни предавач на овом скупу био је др Thies Wittig, рецензент FP7 програма Европске комисије који је присутне упознао са структуром FP7 програма и актуелним позивима, а потом се осврнуо на најчешће пропусте приликом аплицирања и дао корисне савете за припрему предлога пројеката.

Др Вељко Милутиновић, професор Електротехничког факултета Универзитета у Београду и члан организација IEEE, Academia Europaea и Maxeler Senior Advisory Board је презентацију на тему „DataFlow SuperComputing for ExaScale DM/FF: Revisiting the Algorithms“.

Након предавања проф. Милутиновића, проф. Универзитета „Св. Ћирило и Методије“ у Скопљу Марјан Гушев, као и сарадници Универзитета у Београду и Универзитета у Крагујевцу представили су своја истраживања и искуства у коришћењу Maxeler технологија.

Конференција је завршена дискусијом предавача и учесника скупа.

Одржане презентације можете наћи у прилогу.

Фото галерија: