Младен Милосављевић, студент романистике, освојио прво место у Србији у писању франкофоног диктата

Младен Милосављевић, студент мастер академских студија Француски језик и књижевност на Филолошко-уметничком факултету, освојио је прво место у Србији на такмичењу у писању франкофоног диктата, у категорији сениора. 

Франкофони диктат одржава се традиционално током месеца франкофоније. Организован је у две категорије: јуниори (ученици) и сениори (студенти).

Диктат је читала француска лекторка Лизон Роиг, а студенте је за диктат припремала лекторка Катедре за романистику Биљана Лазовић.

Студент Младен Милосављевић је на крају 4. године студија положио највиши ниво француског језика (C2) у Француском институту у Београду.

Као студент мастер студија, имао је прилику да стиче практична искуства потребна за рад у настави као предавач на бесплатном курсу француској језика на А1.1 нивоу, који је организован у  сарадњи Катедре за романистику и Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу.

Недавно је изабран да представља Србију на тромесечној пракси у области превођења, коју организују Универзитетска агенција за франкофонију и румунска РФИ (Radio France Internationale, Romania). Младен и колеге из осталих источно-европских земаља у оквиру овог програма имаће прилику да усавршавају вештине превођења и извештавања, преводећи новинске чланке из разноврсних области (културе, политике, економије итд.) са матерњег језика на француски.