КултураКГ - сајт и мобилна апликација о културним догађајима у Крагујевцу

Од недавно је почела са радом унапређена платформа сајта КултураКГ, као и истоимена мобилна апликација, у оквиру које је крагујевачкој публици доступна обједињена понуда културних догађаја у нашем граду.

Кроз истраживање на тему културних потреба и навика Крагујевчана, које је обављено прошле године под називом Крагујевачки културни пулс, млађа популација исказала је заинтересованост за израду мобилне апликације и унапређене верзије платформе. 

Нова платформа одликује се унапређеним садржајима и побољшаном функционалношћу приказивања и претраживања информација; догађаји су сегментирани  по категоријама, могуће их је претраживати на мапи града или кроз календар догађаја – кроз опције „шта се дешава данасˮ, ове седмице или на месечном нивоу.

Посетиоци ове платформе могу добити најсвежије информације о културним дешавањима у граду, могу се информисати о институцијама културе у граду и сталним културним дешавањима.

У оквиру платформе доступне су информације о концертима, изложбама, књижевним вечерима, представама, пројекцијама, радионицама, предавањима, округлим столовима, промоцијама и другим културним манифестацијама.

Портал КултураКГ налази се на адреси www.kulturakg.rs.  

Мобилна апликација се може преузети са Google Play продавнице на следећем линку или се једноставно може наћи претрагом речи „културакгˮ.

Нову верзију сајта и мобилну апликацију развило је предузеће еКГ Инфо Дата из Крагујевца.