Амбасадор Француске посетио Универзитет у Крагујевцу

У понедељак, 3. априла 2023. године, Њ.е. Пјер Кошар, амбасадор Француске у Србији, са сарадницима посетио Универзитет у Крагујевцу

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, чланови ректорског колегијума, продекан за науку и међународну сарадњу проф. др Никола Бубања и професори катедре за романистику Филолошко-уметничког факултета састали су се са уваженим гостима у просторијама Ректората.

На самом почетку састанка, ректор Универзитета у Крагујевцу истакао је да посета Њ.е. Пјера Кошара представља наставак успешне сарадње између нашег Универзитета и амбасаде Француске, а затим је представо постигнуте резултате у образовном и научном раду као и на пољу билатералне сарадње. Обе стране су се сложиле да је у наредном периоду потребно интензивније радити на развоју сарадње у области науке, образовања и културе између Србије и Француске, која у великој мери доприноси и економском напретку обеју земаља. У оквиру посете Универзитету у Крагујевцу, амбасадор Француске је одржао предавање у Свечаној сали Ректората студентима катедре за романистику под називом „Дипломатија и значај студија страних језика и књижевности“.


Фото галерија: