Одржан пријем за студенте који ће похађати стручну праксу у Градској управи Града Крагујевца

За студенте Универзитета у Крагујевцу који ће у периоду од 27. марта до 25. априла похађати студентску стручну праксу у Градској управи Града Крагујевца, у петак, 24. марта одржан је пријем проводом почетка праксе

Помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић организовао је у Градској управи Града Крагујевца пријем за студенте Универзитета у Крагујевцу који ће у наредном периоду похађати студентску стручну праксу у градским управама, у оквиру програма Студентске стручне праксе у јавној управи, који се другу годину заредом реализује на иницијативу Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Пријему су присуствовали генерални секретар Универзитета у Крагујевцу Марко Лукић, као и предавачи са Универзитета у Крагујевцу, који ће у улози ментора, у сарадњи са супервизорима запосленим у градским управама координирати спровођење праксе.

Стручну праксу у трајању од 80 часова ове године ће похађати укупно 21 студент Универзитета у Крагујевцу и то: по 7 студената Правног и Економском факултета, 4 студента Факултета инжењерских наука и по 1 студент Природно-математичког, Агрономског и Факултета техничких наука.

Поздрављајући присутне, помоћник градоначелника Стефан Јовановић истакао је да је основни циљ овог програма праксе да студенти стечена теоријска знања надограде практичним знањима и упознају са функционисањем јавне управе и у будућности, као део процеса рада, својим идејама буду покретачи промена у раду градских управа.

Поздрављајући присутне у име Универзитета у Крагујевцу, генерални секретар Универзитета у Крагујевцу истакао је да су прилику да похађају праксу у Градској управи добили најбољи међу студентима који су за праксу били заинтересовани и да верује да ће током праксе своја знања надградити новим знањима, која ће им бити од значаја приликом будућег бављења струком и проналаска запослења. 

Програм Студентске стручне праксе у јавној управи реализује се на основу Споразума о подршци јавне управе високошколским установама у образовном процесу за 2022/2023. годину, чији су потписници Министарство државне управе и локалне самоуправе и државни универзитети – у Крагујевцу, Београду, Новом Саду, Нишу и Новом Пазару.

Кроз овај програм у 2023. години праксу у органима јавне управе обавља укупно 26 студената. Поред студената који ће праксу обавити у градским управама у Крагујевцу, своја врата студентима отворили су и Управа царина – Царинарница Крагујевац, Градска управа у Краљеву и Ужицу и Министарство државне управе и локална самоуправе – Одсек управне инспекције Смедерево, у којима ће праксу обавити укупно 5 студената.

По завршетку програма праксе, студентима ће бити уручене потврде о обављеној пракси, које потписују ментор и супервизор.


Фото галерија: