Отворен позив у оквиру програма Хоризонт Европа - Innovative battery management systems for next generation vehicles (2ZERO & Batt4EU Partnership) (IA)

Рок за пријаву: 20. април 2023. године

ИД позива: HORIZON-CL5-2023-D5-01-02 

Тема: Очекивани исходи:

  • Поједностављен, ефикасан и повезан систем за управљање батеријама укључујући смањење делова и трошкова.
  • Побољшано и оптимизовано праћење и предиктивна дијагностика за прецизније, поузданије и ефикасније одржавање управљања батеријом (дијагностика заснована на подацима, ажурирање софтвера, самотестирање и дијагностика на плочи).
  • Побољшано коришћење перформанси батерије (као што је брже пуњење и побољшана контрола успоравања зарад опоравка енергије), и повећана запреминска густина пакета батерија (за 10% или више); безбедност и продужење животног века батерије (за најмање 30%) узимајући у обзир алгоритме за стање „здравља“ на нивоу ћелије, предвиђање старења ћелије и процена стања батерије, укључујући и интеграцију система паметних сензора – са валидацијом у стварним условима вожње.
  • Побољшана контрола рада батерије; одређивање кључних стања (као што је здравствено стање, стање напајања, стање безбедности, стање напуњености) да би се повећала тачност и побољшала могућност раног упозоравања везаног за перформансе попут поузданости, безбедности и проблема са животним веком на свим нивоима система батерија.
  • Нови алати за симулацију и методе тестирања за бржи развој, валидацију и интеграцију батеријског пакета, укључујући дизајн склопа и смањено времена тестирања за 30%.
  • Побољшана веза између батерије и контролне јединице возила зарад ефикаснијег рада батерије, синхронизацијом електронске контролне јединице и ЕВ-а (електричног возила).

Минимум конзорцијума:

  • Најмање три институције из држава чланица ЕУ или земаља придружених програму Хоризонт Европа. Минимум један партнер мора бити из државе чланице ЕУ.

Буџет по пројекту: око 5 милиона

Индикативни буџет за цео позив: 10 милиона

Корисни линкови: