Otvoren poziv u okviru programa Horizont Evropa - Modelling industry transition to climate neutrality, sustainability and circularity (Processes4Planet partnership) (RIA)

Rok za prijavu: 20. april 2023. godine  

ID poziva: HORIZON-CL4-2023-TWIN-TRANSITION-01-36

Tema: Ambicija javnog i privatnog partnerstva „Processes4Planet“, programa Horizont Evropa je da postigne duboke promene u načinu proizvodnje materijala, što je građanima potrebno za održavanje kvaliteta života. „Processes4Planet“se bavi transformacijom evropskih prerađivačkih industrija kako bi se ostvarila cirkularnost i postigla ukupna klimatska neutralnost na nivou EU do 2050. godine, uz istovremeno jačanje globalne konkurentnosti. Proces modeliranja i scenariji su neophodni kako bi se izvršila projekcija pravca ka ostvarenju klimatske neutralnosti. Rezultati projekta će omogućiti postizanje ciljeva partnerstva „Processes4Planet“ doprinoseći novim okvirnim rešenjima za generisanje tržišta koja su klimatski neutralna i cirkularna. Oni će podržati ciljeve EU u vezi sa klimom, sledeći Izveštaj Međunarodnog panela o klimatskim promenama (IPCC) i uz preporuke za ublažavanje klimatskih promena.

Minimum konzorcijuma:

  • Najmanje tri institucije iz država članica EU ili zemalja pridruženih programu Horizont Evropa. Minimum jedan partner mora biti iz države članice EU.

Budžet po projektu: oko 6-7 miliona

Indikativni budžet za ceo poziv: 13 miliona

Korisni linkovi: