Предавање проф. др Вељка Милутиновића из области компјутерских наука

Гостујући професор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Вељко Милутиновић, одржаће предавање „Акцелератори за високо-итеративне процесе са великим скупом података, на бази протока података кроз извршни граф“.

Универзитет у Крагујевцу и Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организују предавање проф. др Вељка Милутиновића, гостујућег професора Електротехничког факултета Универзитета у Београду и Универзитета у Крагујевцу. Проф. др Вељко Милутиновић тренутно је ангажован као придружени професор (Adjunct Professor) компјутерских наука на Indiana University, Bloomington, IN, USA. Поред тога, ангажован је као  Life Fellow of the IEEE, Washington, D.C., USA Member, a Former Trustee and Treasurer, Academia Europaea, London, GBR. Члан је Српске инжењерске академије у Београду и инострани члан Црногорске академије наука и уметности.

Јавно предавње под називом „Акцелератори за високо-итеративне процесе са великим скупом података, на бази протока података кроз извршни граф" (DataFlow SuperComputing for BigData DeepAnalytics) одржаће 22. марта (среда) у 14 сати у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу.