Додељени сертификати о успешно завршеној обуци за извођење наставе на енглеском језику

Предавачима са Универзитета у Крагујевцу који су током академске 2022/2023. године похађали обуку за извођење наставе на енглеском језику, у петак, 10. марта 2023. године у Ректорату Универзитета у Крагујевцу уручени су сертификати о успешно завршеној обуци.

Обука предавача за извођење наставе на енглеском језику – English as a Medium of Instruction организована је на иницијативу Фондације Темпус, трећу годину заредом, путем пројекта подржаног од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду.

Присутне је у име Универзитета у Крагујевцу поздравио Владимир Сенић, проректор за иновације и развој и институционални Еразмус+ координатор. У име организатора обуке присутнима су се обратиле Холи Зардус, аташе за културу Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији  и Татјана Станковић, в. д. координатора Групе за високо образовање Фондације Темпус.

Обука је реализована од стране стручњака на пољима English as a Medium of Instruction (EMI) и English for Specific Purposes (ESP), који имају богато искуство у обучавању академског особља и иновативним наставним активностима. У име тима предавача са Универзитета у Крагујевцу, присутнима се обратила др Бранка Миленковић, доцент на Катедри за англистику Филолошко-уметничког факултета.

Додели су поред полазника обуке, присуствовали и представници Фондације Темпус и Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду.

Ове године EMI обуку са успехом су завршила 32 предавача са Универзитета у Крагујевцу.


Фото галерија: