Немачка амбасадорка посетила Универзитет у Крагујевцу и разговарала са студентима германистике Филолошко-уметничког факултета

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић упознао је Њ. е. Анке Конрад са капацитетима и стратешким циљевима Универзитета у Крагујевцу

Амбасадорка Немачке у Србији Њ. е. Анке Конрад са члановима свог тима посетила је 7. марта 2023. године Универзитет у Крагујевцу и разговарала са студентима Немачког језика и књижевности на Филолошко-уметничком факултету. Разговору су присуствовали доц. др Јулијана Вулетић Ђурић, шеф Катедре за германистику на Филолошко-уметничком факултету и господин Дитер Дравски, DAAD лектор на Универзитету у Крагујевцу.

У Свечаној сали Друге крагујевачке гимназије, уважене госте дочекао је ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић. Приликом свог обраћања, ректор је амбасадорку Немачке упознао са капацитетима и стратешким циљевима Универзитета у Крагујевцу, посебно истакавши важност дугогодишње сарадње наше две земље, као и неизмеран допринос Амбасаде Немачке у Србији размени научних потенцијала и стручном усавршавању наших кадрова у Немачкој.  

Током разговора са студентима, амбасадорку Немачке највише су интересовали планови студената за даље усавршавање, студентске размене и наставак студија Немачкој.


Фото галерија: