Промоција едиције САНУ „Живот и дело српских научника“ на Факултету за хотелијерство и туризам

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу организује промоцију едиције САНУ „Живот и дело српских научника“, 7. марта у 11 сати на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

У склопу програма популаризације науке и подстицања интересовања за историју српске науке, Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, организује промоцију едиције „Живот и дело српских научника“ коју је покренула САНУ, 1992. године, преко свог Одбора за проучавање живота и рада српских научника и научника српског порекла. До сада је у склопу Едиције, објављено 18 књига, у којима су обрађене животне и радне биографије научника који су оставили дубок траг у науци из области природно-математичких, медицинских и техничких наука.

На промоцији Едиције на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, учествоваће академик Иван Гутман, који ће говорити о Атанасију Николићу, првом ректору крагујевачког „Лицеја“, проф. др Горица Ђелић, обрадиће биографију академика Јосифа Панчића, а Јелена Боровић Димић, виши кустос Замка културе, обрадиће знамениту бањску породицу Арновљевић, која је изнедрила многе знамените личности међу којима је и академик Војислав Арновљевић, лекар кардиолог.

Поздравне речи, у име домаћина, упутиће академик Милош Ђуран, управник Центра и проф. др Драго Цвијановић, декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.