Представљена издавачка делатност Универзитета на „Данима крагујевачке књиге“

У оквиру традиционалне манифестације „Дани крагујевачке књиге“, представила су се издања Факултета медицинских наука и споменица ПМФ-а.

Седми дан манифестације „Дани крагујевачке књиге“, уприличен 23. фебруара на Галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“, био је намењен издавачкој продукцији Универзитета у Крагујевцу, као најзначајнијег и најпродуктивнијег  издавача на територији града Крагујевца и Шумадије.

У првом делу програма представљања издаваштва Универзитета у Крагујевцу, представио се Факултет медицинских наука, са фокусом на часопис Medicus, који је 2007. године прерастао у часопис Serbian Journal of Experimental and Clinical Research. О издавачкој делатности Факултета и значају овог научног часописа, говорио је проф. др Владимир Живковић, уредник овог истакнутог факултетског научног часописа (у категорији М51). Публикацију Medicus: 2000-2007: библиографија представила је Катарина Карамијалковић, која је, поред Јелене Владетић, ауторка ове монографије.  

У другом делу програма било је речи о монографији Пет деценија Природно-математичког факултета у Крагујевцу. Монографију  је представила  проф. др Марина Топузовић. Она је једна од аутора овог значајног издавачког подухвата ПМФ-а, поред проф. др Драгића Банковића и проф. др Срећка Трифуновића.

Програму су присуствовали представници академске јавности, као и шира крагујевачка културна јавност. У име Универзитета у Крагујевцу, програму је присуствовала проф. др Биљана Петровић, проректор за научноистраживачки рад.


Фото галерија: