Делегација Амбасаде Шведске посетила Универзитет у Крагујевцу

У згради Ректората Универзитета у Крагујевцу 21. фебруара 2023. године, одржан је састанак представника Универзитета и делегације Амбасаде Шведске.

Делегацију Шведске амбасаде угостио је ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, заједно са проректором за наставу и студентска питања проф. др Владимиром Ранковићем и проректором за иновације и развој проф. др Владимиром Сенићем, а састанку су присуствовали и представници Филолошко-уметничког факултета.

Како би подржали младе у учењу страних језика који нису традиционално језици по којима се млади у Србији школују, амбасада Шведске у Србији на челу са амбасадорком Аником Бен Давид, представила је ректорском колегијуму Универзитета у Крагујевцу могућности за проналажење извора за стипендирање наших студената који би се определили за студијски боравак у Шведској.

Посебну пажњу учесници састанка су посветили билатералној сарадњи између нашег Универзитета са универзитетима у Шведској и проналажењу заједничких платформи као полазних основа даље заједничке научне сарадње и размене.

У оквиру посете Универзитету у Крагујевцу и одржаног састанка са представницима Универзитета, амбасадорка Шведске се сусрела са студентима Филолошко-уметничког факултета, којима је одржала краће предавање у Универзитетској галерији на тему значаја холокауста и учења страних језика.


Фото галерија: