Представљање издавачке делатности Универзитета на „Данима крагујевачке књиге“

На традиционалној манифестацији „Дани крагујевачке књиге“, 23. фебруара у 16.30 сати, представиће се издања Факултета медицинских наука и споменица ПМФ-а.

Манифестацију „Дани крагујевачке књиге“ Народна библиотека „Вук Караџић“ традиционално организује током фебруара, у циљу представљања делатности издавачких кућа из Крагујевца и околних шумадијских места.

У програму представљања Универзитета у Крагујевцу, као најзначајнијег и најпродуктивнијег издавача, ове године ће се представити Факултет медицинских наука. О издавачкој делатности Факултета говориће проф. др Владимир Живковић, истакнути млади научник са преко сто објављених научних радова у референтним научним часописима. Публикацију „Medicus: 2000-2007: библиографија“ представиће ауторке: Катарина Карамијалковић и Јелена Владетић, из Универзитетске библиотеке у Крагујевцу.

У другом делу програма представиће се монографија „Пет деценија Природно-математичког факултета у Крагујевцу“ и о њој ће говорити једна од аутора, проф. др Марина Топузовић.

Програм ће се одржати у четвртак, 23. фебруара 2023, са почетком у 16.30 сати, на Галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу.