ФИЛМСКОМ МУЗИКОМ ЗАВРШЕНА ПРВА МУЗИЧКА СЕЗОНА УНИВЕРЗИТЕТСКЕ ЛЕТЊЕ СЦЕНЕ

Свечани концерт филмске музике последњи је у овогодишњем циклусу концерата у оквиру програма Универзитетске летње сцене. До пролећа, следи богат концертни програм у Универзитетској галерији.

Универзитетска летња сцена, једниствена у Србији, отворена је у Парку ректората Универзитета у Крагујевцу, на Светски дан музике, 21. јуна 2012. године, концертом "Гласови младих лете ка нама".
У првој сезони, на Летњој сцени, одржано је пет концерата, закључно сам концертом филмске музике, којим је Универзитет у Крагујевцу пожелео добродошлицу студентима у нову акдемску 2012/2013. годину.
Хладно јесење вече није спречило многобројну крагујевачку публику да, у Парку Ректората, ужива уз композиције из најпознатијих цртаних филмова и филмова, у извођењу младих уметника који су, пре пар месеци, свечано отворили Летњу сцену. Ана Ђоковић (сопран); Тибор Хевеши (тенор), Бојана Станковић (клавир) и Тијана Станковић (клавир), овај пут са гостом, Вуком Станковићем (труба), те вечери, поред познатих композиција Caruso и The Prаyer, извели су и нумере из цртаних филмова Лепотица и звер, Снежана и седам патуљака, Успавана лепотица, Аладин, Мачке из високог друштва и многих других.
Избор изведених композиција и аранжман дела приредила је Драгана Димић, доцент Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.
До почетка друге сезоне Универзитетске летње сцене, уредници музичког програма Универзитетске галерије, Виолета Васиљевић и Драгана Димић, најављују богат циклус концерата који ће, ове јесени и зиме, бити организовани у Универзитетској галерији.

Фото галерија: