Отворен позив у оквиру програма Хоризонт Европа – Addressing poorly-understood tumour-host interactions to enhance immune system-centred treatment and care interventions in childhood, adolescent, adult and elderly cancer patients (RIA)

Позив: HORIZON-MISS-2023-CANCER-01-01

Рок за пријаву: 12. април 2023. године

Тема: Упркос значајном напретку и недавним успесима у терапијским интервенцијама усмереним на имунолошки систем, разумевање интеракција тумор-домаћин код пацијената са раком остаје непотпуно. Изазови са којима се научници и здравствени радници често суочавају односе се углавном на проблеме везане за откривање групе и врсте пацијената који имају користи од интервенција или оних који ризикују због потенцијално штетних нуспојава, као и на проблеме у вези са приступачношћу ових интервенција широм Европе за све старосне групе. Овакви изазови свакако захтевају нову димензију и већи ниво улагања у иновативна истраживања у циљу лечења ове болести.

Минимум конзорцијума:

  • Најмање три институције из држава чланица ЕУ или ХЕ придружених земаља. Минимум један партнер мора бити из државе чланице ЕУ (Research and Innovation Actions).

Буџет пројекта: 7-12 милиона ЕУР

Буџет позива: 36,7 милиона ЕУР

Корисни линкови: