Отворен позив у оквиру програма Хоризонт Европа - Cultural heritage in transformation – facing change with confidence (RIA)

Позив: HORIZON-CL2-2023-HERITAGE-01-04

Рок за пријаву: 14. март 2023. године

Тема: Kао и култура и друштво, културно наслеђе је подложно сталним променама. Културно наслеђе, у распону од материјалног до нематеријалног, од наратива и пракси до споменика, пејзажа и објеката, непрекидно се ствара, развија, уништава, реинтерпретира и поново вреднује. Како би се ишло у корак са модерним променама, пројекти у оквиру овог позива би требало да остваре исходе који подразумевају најпре потпуније и шире разумевање природе културног наслеђа које се стално мења и начин на који се то разумевање може ефикасно поделити са грађанима. Такође, потребно је и да остваре и методе подржане доказима, тестиране у малом обиму, а које примењују дубље разумевање трансформативне природе културног наслеђа у циљу помоћи грађанима да се са већим поверењем суоче са садашњим и будућим друштвеним трансформацијама, променама и поремећајима.

Минимум конзорцијума:

  • Најмање три институције из држава чланица ЕУ или земаља придружених ХЕ програму. Минимум један партнер мора бити из државе чланице ЕУ (Research and Innovation Actions).  

Буџет позива: од 2 до 3 милиона ЕУР

Буџет пројекта: 9 милиона ЕУР


Корисни линкови: