Отворен позив у оквиру програма Хоризонт Европа – ERC PROOF OF CONCEPT GRANTS 2023

Позив: ERC-2023-POC

Рок за пријаву: (multiple cut-off) 20. април 2023. године; 21. септембар 2023. године

ТемаERC грантови за доказивање концепта (ERC Proof оf Concept Grants) имају за циљ да увећају вредност изврсног истраживања кроз финансирање рада на верификацији иновативног потенцијала идеја које су настала кроз ERC пројекте. Грантови за доказивање концепта су стога намењени искључиво водећим истраживачима чији су предлози засновани на истраживању које је финансирано од стране ERC програма.

Услови учешћа за главног истраживача (Principal Investigator): сви водећи истраживачи у ERC пројектима који имају или текуће пројекте или пројекте који су завршени мање од годину дана пре 1. јануара 2023. Више информација о условима учешћа се може наћи у ERC радном програму 2023.

Услови за институцију домаћина: институција домаћин мора бити правно лице основано у оквиру националног закона у некој од ЕУ или придружених земаља, или може бити међународна ЕУ организација (нпр. CERN, EMBL, итд.), Заједнички истраживачи центар Европске комисије, или било која друга организација основана према ЕУ законима. Домаћин може бити и приватни или јавни универзитет, истраживачка организација и слично.

Буџет пројекта: 150 000 ЕУР

Трајање пројекта: 18 месеци

Корисни линкови: