Отворен позив у оквиру Хоризонта Европе – ERC ADVANCED GRANT 2023

ПозивERC-2023-ADG

Рок за пријаву: 25. мај 2023. године

Циљ пројекта: ERC напредни грантови осмишљени су да подрже изузетне главне истраживаче у фази каријере у којој су већ признати као истраживачи са искуством у истраживачким достигнућима.

Износ финансирања: До 2 500 000 евра (додатних 1 000 000 евра се може одобрити за „start-up“ трошкове истраживача који се селе из треће земље у ЕУ или придружену земљу, куповину крупне опреме, приступ великим објектима и/или за друге веће трошкове експерименталног и теренског рада).

Буџет за 2023. годину: 597 000 000 ЕУР

Трајање: До 5 година

Профил истраживача: Активни истраживачи било које националности који имају евиденцију о значајним истраживачким достигнућима у последњих 10 година (више детаља о условима учешћа за истраживаче у Радном програму).

Профил институције домаћина: Институција мора бити основана у држави чланици ЕУ или придруженој земљи као правно лице према националном закону (јавна или приватна правна лица, укључујући универзитете, истраживачке организације и предузећа могу угостити главне истражитеље и њихове тимове), или међународна европска истраживачка организација (попут ЦЕРН-а, ЕМБЛ-а итд.).

Локација: Истраживање се мора спроводити у јавној или приватној истраживачкој организацији (институција домаћина). То може бити институција где подносилац пријаве већ ради или било која друга институција у некој од држава чланица ЕУ или придружених земаља.

 

Корисни линкови: