Smart Start program - bespovratna sredstava za razvoj prvog prototipa

Fond za inovacionu delatnost poziva perspektivne timove i mikro preduzeća da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj svog prvog prototipa u okviru programa Smart Start.

Cilj programa je da pruži podršku najperspektivnijim timovima u nastojanju da validiraju poslovne ideje i demonstriraju korisnost svojih proizvoda/usluga/tehnologija, kroz razvoj prvog prototipa ili minimalno održivog proizvoda (MVP).

Učesnicima u programu na raspolaganju su finansijska i mentorska podrška u iznosu od 4,2 miliona dinara po pojedinačnom projektu. Sa 90% učešća od strane Fonda u okviru ovog programa olakšava se sprovođenje prve faze istraživanja tržišta, razvoja minimalno održivog proizvoda ili usluge, uspostavljanja poslovnog modela i početak pripreme za sledeću fazu prikupljanja finansijskih sredstava.

Moguće je podneti prijave projekata iz svih oblasti nauke i tehnologije i iz bilo kog industrijskog sektora; poseban fokus usmeren je na sledeća četiri prioritetna domena: Hrana za budućnost; Informaciono-komunikacione tehnologije (uključujući poseban fokus na veštačku inteligenciju), Mašine i proizvodni procesi budućnosti; Kreativne industrije.

Rok za dostavljanje prijava inovativnih projekata je 28. februar 2023. godine do 12 časova. 

Prijave se podnose putem portala, a neophodna dokumentacija nalazi se na internet stranici Fonda.

Više informacija o programu možete naći ovde.

Tekst javnog poziva možete naći ovde.