Smart Start програм - бесповратнa средстава за развој првог прототипа

Фонд за иновациону делатност позива перспективне тимове и микро предузећа да се пријаве за доделу бесповратних средстава за развој свог првог прототипа у оквиру програма Smart Start.

Циљ програма је да пружи подршку најперспективнијим тимовима у настојању да валидирају пословне идеје и демонстрирају корисност својих производа/услуга/технологија, кроз развој првог прототипа или минимално одрживог производа (MVP).

Учесницима у програму на располагању су финансијска и менторска подршка у износу од 4,2 милиона динара по појединачном пројекту. Са 90% учешћа од стране Фонда у оквиру овог програма олакшава се спровођење прве фазе истраживања тржишта, развоја минимално одрживог производа или услуге, успостављања пословног модела и почетак припреме за следећу фазу прикупљања финансијских средстава.

Могуће је поднети пријаве пројеката из свих области науке и технологије и из било ког индустријског сектора; посебан фокус усмерен је на следећа четири приоритетна домена: Храна за будућност; Информационо-комуникационе технологије (укључујући посебан фокус на вештачку интелигенцију), Машине и производни процеси будућности; Креативне индустрије.

Рок за достављање пријава иновативних пројеката је 28. фебруар 2023. године до 12 часова. 

Пријаве се подносе путем портала, а неопходна документација налази се на интернет страници Фонда.

Више информација о програму можете наћи овде.

Текст јавног позива можете наћи овде.