Студије хиспанистике - традиција, изазови, иновације

Међународна конференција Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, у ректорату Универзитета у Крагујевцу, 28. и 29. септембра 2012. године

Научни скуп који има за циљ да обједини хиспанисте из региона, ради размене научноистраживачког али и наставног искуства, као и ради разматрања могућности сарадње и унапређења већ успостављених модалитета сарадње, започет је данас, 28. септембра, у ректорату Универзитета у Крагујевцу. Конференцију, која допринеси афирмисању хиспанистике у Србији и земљама региона, уједно пружајући прилику иностраним научницима и истраживачима, професорима, да упознају стање хиспанистике у Србији, организују Катедра за хиспанистику Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, а уз подршку Министарства спољних послова Шпаније, посредством Амбасаде Шпаније и Института Сервантес у Београду и подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.
На конференцији учествује 50 излагача, како из Србије тако и из иностранства (Шпанија, Словенија, Мађарска, Румунија, Бугарска, Македонија), а такође, изложена су и 43 реферата.

Фото галерија: