Izložba nastavnika Fakulteta pedagoških nauka u Univerzitetskoj galeriji

U Univerzitetskoj galeriji, u sredu 23. novembra 2022. godine, sa početkom od 19 časova, biće otvorena izložba autora Mie Arsenijević, Miloša Đorđevića i Slobodana Štetića.

Izložba koja nosi naziv REFLEKSIJE 3, sada je već tradicionalno predstavljanje umetnika i nastavnika Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini kragujevačkoj publici.

Izložbu će otvoriti prof. dr Ilijana Čutura, prodekan za nastavu i studentska pitanja, a u muzičkom delu programa nastupiće orkestar Fakulteta pedagoških nauka.

Mia Arsenijević rođena je u Kragujevcu 1985. godine. Diplomirala 2007. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na istoj akademiji završila i master studije 2010. godine, doktorirala na Univerzitetu umetnosti u Beogradu 2015. godine. Priredila je preko 20 samostalnih izložbi i učestvovala na više od 70 nacionalnih i internacionalnih izložbi. Dobitnik je više nagrada i priznanja za crtež i sliku. Učestvovala na više naučnih konferencija i objavila preko 20 teorijskih i naučnih radova. Član ULUS-a od 2008. godine. Radi kao docent na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Miloš Đorđević rođen je u Ćupriji 1978. godine. Diplomirao 2001. godine na Fakultetu umetnosti u Prištini, magistrirao 2007. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a doktorirao na Univerzitetu umetnosti u Beogradu 2022. godine. Dobitnik je više nagrada i priznanja za grafiku i crtež. Izlagao na preko 300 nacionalnih i internacionalnih izložbi, i priredio preko 20 samostalnih izložbi u zemlji i 4 u inostranstvu. Učestvovao na više umetničkih i naučnih konferencija i simpozijuma. Član ULUS-a od 2005 godine. Radi kao vanredni profesor na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Slobodan Štetić rođen je u Jagodini 1958. godine. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se slikarstvom, fotografijom, opremom knjige i grafičkim dizajnom koji je predavao na više Univerziteta u Srbiji. Obavljao je dužnost dekana na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Kao istaknuti umetnik, bio je član više međunarodnih žirija u zemlji i svetu. Izlagao na više stotina samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je velikog broja domaćih i međunarodnih nagrada. Član je ULUPUDS-a i počasni član svetske Unije dizajnera.