Изложба наставника Факултета педагошких наука у Универзитетској галерији

У Универзитетској галерији, у среду 23. новембра 2022. године, са почетком од 19 часова, биће отворена изложба аутора Мие Арсенијевић, Милоша Ђорђевића и Слободана Штетића.

Изложба која носи назив РЕФЛЕКСИЈЕ 3, сада је већ традиционално представљање уметника и наставника Факултета педагошких наука у Јагодини крагујевачкој публици.

Изложбу ће отворити проф. др Илијана Чутура, продекан за наставу и студентска питања, а у музичком делу програма наступиће оркестар Факултета педагошких наука.

Миа Арсенијевић рођена је у Крагујевцу 1985. године. Дипломирала 2007. године на Академији уметности у Новом Саду, на истој академији завршила и мастер студије 2010. године, докторирала на Универзитету уметности у Београду 2015. године. Приредила је преко 20 самосталних изложби и учествовала на више од 70 националних и интернационалних изложби. Добитник је више награда и признања за цртеж и слику. Учествовала на више научних конференција и објавила преко 20 теоријских и научних радова. Члан УЛУС-а од 2008. године. Ради као доцент на Факултету педагошких наука у Јагодини.

Милош Ђорђевић рођен је у Ћуприји 1978. године. Дипломирао 2001. године на Факултету уметности у Приштини, магистрирао 2007. на Факултету ликовних уметности у Београду, а докторирао на Универзитету уметности у Београду 2022. године. Добитник је више награда и признања за графику и цртеж. Излагао на преко 300 националних и интернационалних изложби, и приредио преко 20 самосталних изложби у земљи и 4 у иностранству. Учествовао на више уметничких и научних конференција и симпозијума. Члан УЛУС-а од 2005 године. Ради као ванредни професор на Факултету педагошких наука у Јагодини.

Слободан Штетић рођен је у Јагодини 1958. године. Дипломирао на Факултету примењених уметности у Београду. Бави се сликарством, фотографијом, опремом књиге и графичким дизајном који је предавао на више Универзитета у Србији. Обављао је дужност декана на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Као истакнути уметник, био је члан више међународних жирија у земљи и свету. Излагао на више стотина самосталних и колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник је великог броја домаћих и међународних награда. Члан је УЛУПУДС-а и почасни члан светске Уније дизајнера.