Представљен Зборник Центра САНУ у Институту за новију историју Србије

У Институту за новију историју Србије у Београду, 15. новембра 2022, представљен је зборник „80 година од избијања Другог светског рата на простору Југославије и страдања града Крагујевца: нови помаци или ревизије историје“.

Зборник „80 година од избијања Другог светског рата на простору Југославије и страдања града Крагујевца: нови помаци или ревизије историје“ објављен је крајем 2021. године у издању Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Института за новију историју Србије, а уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Промовисан је у Народном музеју у Чачку, 15. априла о.г, а 15. новембра уприличена је његова промоција у Свечаној сали Института за новију историју Србије, у Београду.

У промоцији су учествовали, поред уредника Зборника, Леле Вујошевић, секретара Центра и др Дмитра Тасића, вишег научног сарадника Института, и аутори текстова: др Миле Бјелајац, научни саветник и директор Института и др Раде Ристановић, научни сарадник. О зборнику је говорила и др Наташа Милићевић, научни сарадник, која је укратко представила његов садржај и истакла његов значај у контексту развоја критичке историографије. Разговор је модерирао др Александар Р. Милетић, научни сарадник.

Промоција је била хибридног типа (отворена за посетиоце и доступна преко Zoom линка) и након званичног дела уследила је активна дискусија. Целокупни програм промоције биће доступан на званичном youtube каналу.


Фото галерија: