Домаћин Деканског Колегијума Универзитета у Крагујевцу Технички факултет у Чачку

Декански Колегијум Универзитета у Крагујевцу одржан је 13. септембра 2012. године на Техничком факултету у Чачку.

На редовној седници деканског Колегијума присутне је поздравио градоначелник Чачка, господин Војислав Илић, који је истакао планове Града за унапређење универзитетског живота у Чачку, међу којима су проширење студентског дома, стипендирање најталентованијих ученика и студената из Чачка, изградња станова за професоре Агрономског и Техничког факултета у Чачку, у реализацији са Министарством за грађевину и урбанизам, као и изградња Научно-технолошког парка чији се почетак изградње очекује у наредном периоду.
На челу са проф. др Слободаном Арсенијевићем, ректором Универзитета у Крагујевцу, састанак је настављен представљањем извештаја о уписним роковима на факултетима Универзитета чиме је потврђена успешност од 98 процената попуњених места, односно од 4200 слободних места на факултетима, попуњено је око 4050, а коначан извештај се очекује до 20. септембра 2012. године. Ректор Арсенијевић је нагласио да факултети морају да се суоче са тиме да су генерације све мање и мање и да ће се број студената смањивати, али да факултете то не сме да погоди јер оно што они треба да понуде студентима јесте све већи квалитет студија и извођења наставе.
Колегијум је такође разматрао нове критеријуме за избор наставника о којима ће се даље говорити на седници Сената, 27. септембра 2012. године у ректорату Универзитета у Крагујевцу.

Фото галерија: