Делегација Универзитета Економије из Кракова у посети Универзитету у Крагујевцу

У згради Ректората, 4. новембра 2022. године, представници Универзитета у Крагујевцу одржали су састанак са представницима Универзитета Економије из Кракова.

Проректор за наставу и студентска питања проф. др Владимир Ранковић и проректор за иновације и развој Универзитета у Крагујевцу проф. др Владимир Сенић примили су у Ректорату Универзитета у Крагујевцу делегацију Универзитета Економије из Кракова, који су чинили ректор Универзитета Економије из Кракова проф. др Станислав Мазур и проректор за науку проф. др Павел Лула са сарадницима.  

На састанку је било речи о наставку сарадње наша два универзитета.  Универзитет Економије из Кракова (Cracow University of Economics) је највећа високошколска установа из области економије у Пољској, трећи по величини универзитет у Кракову и прва високошколска установа у Пољској која је почетком 1990. године увела студије на енглеском језику.

Чланови Ректорског колегијума упознали су представнике Универзитета Економије из Кракова са научним и наставним потенцијалима Универзитета у Крагујевцу, који је две године заредом на ранг листама водећих светских универзитета најбоље рангирани универзитет из Србије.

Представници оба универзитета сложили су се да у токовима светске глобализације, савремена економија треба да буде заснована на снажним научним основама, да се суочи са изазовима међународног тржишта и да су наши универзитети кроз унапређење постојеће сарадње спремни да заједно делују на европском академском простору.


Фото галерија: