Академик Радомир Н. Саичић одржао јавно предавање

У Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, 25. октобра 2022. академик Радомир Н. Саичић одржао је предавање на тему: Развој иминошећера као анти-ковид-19 агенаса.

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, у склопу програма представљања актуелних научних истраживања,  организовао је предавање академика Радомира Н. Саичића, редовног члана Одељења хемијских и биолошких наука и професора на Хемијском факултету у Београду, Катедра за органску хемију.

Академик Милош Ђуран, управник Центра, упознао је публику са животном и радном биографијом предавача, који је један од најеминентнијих научника у области органске хемије.

Академик Радомир Н. Саичић представио је резултате истраживања у оквиру  пројекта који финансира Фонд за науку Републике Србије, којим руководи, а чији  је циљ проналажење новог лека против коронавируса. Презентација истраживања у оквиру овог пројекта, налази се на сајту Хемијског факултета Универзитета у Београду (https://www.chem.bg.ac.rs/projekti/index.html) и сајту: https://smartrepurposing.rs/.

Предавање академика Радомира Н. Саичића наишло је на велико интересовање академске јавности, посебно научника и студената са ПМФ-а, Факултета медицинских наука и Института за информационе технологије.


Фото галерија: