Посета представница координаторске институције у оквиру пројекта Lehramt international in Marburg – LiMa

Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу 26. октобра 2022. године посетиле су представнице координаторске институције пројекта Lehramt international in Marburg – LiMa, Викторија Шмит и Зина Морбах.

Пројектом LiMa се промовише међународна мобилност студената који се образују за профил средњошколских професора (L3) на Филиповом универзитету у Марбургу. Пројекат се фокусира на предмете биологија, географија и на обавезни педагошки део студијског програма (EGL у Марбургу). Дугорочно, резултати пројекта би требало помоћи при интегрисању интернационализације у студијске програме на Универзитету у Марбургу, као и на универзитетима који сарађују на пројекту. У име Универзитета у Крагујевцу своју експертизу пројекту дају проф. др Милан Станковић и проф. др Биљана Бојовић са Природно-математичког факултета и доц. др Марија Станојевић Веселиновић са Факултета педагошких наука у Јагодини.

Представнице координаторске институције у име Одељења за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу дочекали су начелница Оливера Мијатовић, као и представници Центра за развој каријере и Канцеларије за међународну сарадњу. Теме састанка су били мобилност, интернационализација и даља сарадња. Координаторке су посетиле Легат Николе Коке Јанковића као и Природно-математички факултет Универзитета у Крагујевцу. Посета Факултету педагошких наука у Јагодини планирана је за 27. октобар 2022. године.


Фото галерија: