Дуо "Ad libitum" на Универзитетској летњој сцени

Након концерта клавира и виолончела, звуци виолине и хармонике на Универзитетској летњој сцени, недеља 16. 09. 2012.

У Парку ректората Универзитета у Крагујевцу, у оквиру програма Универзитетске летње сцене, 16. септембра 2012. године (недеља) у 19,30 сати, наступиће дуо "Ad libitum" у саставу:
Софија Томић (виолина) и Миодраг Ђорђевић (хармоника).
Гост концерта: Филип Томић (виолончело).

Програм концерта:
J. S. Bah - Sonata za violinu i čembalo, h –mol br. III i IV stav
J. Majsl - Magma, II stav
A. Pjacola - Godišnja doba
A. Pjacola - Grand tango
Софија Томић виолину свира од своје четврте године. Основну музичку школу завршила је у родном граду у Музичкој школи "Др. Милоје Милојевић" у класи проф. Вардгеза Бојаџијана а средњу у Музичкој школи "Исидор Бајић" у Новом Саду, у класи проф. Виталија Гулијчука. Академске студије виолине завршила је 2011. год. на ФИЛУМ-у у Крагујевцу у класи проф. Ане Боричић. Школске 2011/2012 уписала је мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду, одсек за камерну музику, у класи проф. Зорице Ћетковић.
У току последње године студија била је концерт-мајстор оркестра ФИЛУМ-а у Крагујевцу. Члан је Кипарског омладинског оркестра и најмлађи је члан градског оркестра "Schlesinger" у Крагујевцу. За истакнуте резултате у школској 2009/2010 и 2010/2011 награђена је годишњом наградом ФИЛУМ-а. Такође, стипендиста је и "Фонда за младе таленте - Доситеја"
Миодраг Ђорђевић рођен је у Зајечару. Основно музичко образовање стиче у Музичкој школи "Стеван Мокрањац" у Зајечару у класи професора Душана Ракића и Весне Станојевић. Средњу музичку школу завршава у Крагујевцу 2007. године у класи професора Предрага Костовића као ученик генерације. Јула месеца 2011. године завршава Основне академске студије, а јула 2012. мастер студије на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу - одсек хармоника, у класи професора Војина Васовића. Упоредо са мастер студијама хармонике на Филолоско-уметничком факултету у Крагујевцу школске 2011./ 2012. као члан дуа "Ад либитум" уписује мастер студије за камерну музику на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Зорице Ћетковић.
Током школовања био је стипендиста "Фонда за младе таленте Доситеја" и више пута награђиван годишњом наградом Филолошко-уметничког факултета за истакнуте резултате.

Позивамо Вас да са нама уживате у последњим данима лета, у музици и репрезентативном амбијенту Универзитета у Крагујевцу.