Приређен пријем за шампиона Светског купа за хармонику

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 24. октобра 2022. године, ректор Универзитета проф. др Ненад Филиповић угостио је студента Филолошко-уметничког факултета Драгослава Васиљевића, победника Светског купа за хармонику.

Драгослав Васиљевић, студент треће године Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, са студијске групе Хармоника и Одсека за музичку уметност, из класе редовног професора Предрага Костовића победник је на недавно одржаном Светском купу за хармонику.

Ово такмичење, једно од најпрестижнијих светских манифестација за овај инструмент, ове године одржано је у граду Зофингену у Швајцарској, а Србију је представљало шесторо такмичара са крагујевачког и нишког факултета.

У разговору са победником овогодишњег Светског купа за хармонику, ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић истакао је посебну улогу афирмације младих талената, кроз учешће на престижним такмичењима који Универзитет у Крагујевцу успешно представљају на светској сцени.

Овим успехом и постигнутим резултатима наших студената потврђен је високи реноме педагога са Филолошко-уметничког факултета, посебно са Катедре за хармонику која је по други пут изнедрила светског првака.

2011. године у категорији сениора, овај пехар понео је Ненад Ивановић, тада такође студент Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.


Фото галерија: