ОДРЖАН FP7 ИНФО ДАН

У организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларије за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу, 06.09.2012. у Свечаној сали Ректората одржан је FP7 Инфо дан.

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 06. септембра 2012. године са почетком у 11.00 сати, одржан је ИНФО ДАН о Седмом оквирном програму Европске уније (FP7) и отвореним позивима за пројекте који су објављени у јулу 2012. године. Инфо дан је организован у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Канцеларије за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу.
Након поздравне речи проректора за научноистраживачки рад Универзитета у Крагујевцу проф. др Живадина Бугарчића, помоћник Министра проф. др Снежана Пајовић и националне контакт особе за тематске области Информационе и комуникационе технологије, Људи, Наука у друштву, Пољопривреда, Здравље и Заштита животне средине укључујући климатске промене представили су актуелне позиве за пројекте, радне програме и могућности научноистраживачких институција и малих и средњих предузећа из Србије у истим.
Учесници скупа су, поред поменутих излагања, имали су прилику да добију практичне савете за налажење пројектних партнера, формирање конзорцијума и писање пројектних предлога за FP7 програм.
Проф. др Мирослав Трајановић, експерт у Програмском комитету ЕУ за област ЉУДИ и менаџер националне EURAXESS мреже за поспешивање моблиности представио је могућности истраживача у оквиру ове мреже.

Инфо дан је завршен дискусијом између учесника скупа и представника Министарства.

Фото галерија: