Zvuci violončela i klavira u Parku rektorata Univerziteta u Kragujevcu

Nakon avgustovske pauze, ljubitelji dobre muzike uživali su, još jednom, u Parku rektorata Univerziteta u Kragujevcu. Ovog puta uz zvuke violončela i klavira.

U okviru programa Univerzitetske letnje scene, sinoć su nastupili mladi kragujevački umetnici Filip Tomić (violončelo) i Jovana Radovanović (klavir) sa gostima, Nenadom Uskokovićem (violončelo), iz Beograda i Ankom Brašovjanu (klavir), iz Rumunije.
Mnogobrojna publika uživala je slušajući dela Kloda Debisija, Astora Pijacole i Antonjina Dvoržaka.
Filip Tomić student je muzičke akademije u Kelnu, u klasi prof. Marie Kliegel. Jovana Radovanović završila je diplomske i postdiplomske studije na Nacionalnoj muzičkoj akademiji "P.I. Čajkovski" u Kijevu, u klasi eminentnog profesora Jurija Kota. Trenutno radi kao profesor klavira u muzičkoj školi "Dr Miloje Milojević" i kao saradnik u nastavi na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, odsek za klavir.
Anka Brašovjanu trenutno pohađa master studije u Visokoj školi za teatar i muziku u Minhenu, u klasi prof. Helmuta Dojca, dok je Nenad Uskoković diplomac Deltmoldskog konzervatorijuma i stipendista "Albert-Ekstajn fondacije" koja mu je stavila na raspolaganje čelo koje je 1884. godine napravio italijanski majstor Antonio Reveta.
Urednici programa Univerzitetske letnje scene, Violeta Vasiljević i Dragana Dimić, najavljuju još tri koncerta do kraja prvog ciklusa koncerata na Univerzitetskoj letnjoj sceni i to veče violine i harmonike, nastup etno grupe "Zavet" i veče filmske muzike, na samom kraju letnje koncertne sezone.
Nakon koncerta, posetioci su, uz koktel, dugo uživali u ovom jedinstvenom univerzitetskom prostoru.

Foto galerija: